Lisette Bastiaansen


Als kind al was ik gefascineerd door hoe mensen met elkaar omgaan. Wie neemt de lead in de communicatie, wie volgt? Wie is assertief en staat zijn mannetje en wie hoor je niet of nauwelijks? Waarom wordt naar sommige mensen wel geluisterd en naar anderen juist niet? Hoe bepaalt een groep wie er gepest wordt? En wat maakt dat van sommige mensen je meteen de naam en het gezicht herinnert, terwijl je van anderen je je niet kan herinneren dat je ze gezien hebt?

De keuze voor een opleiding communicatie (wat is er mooier dan inzicht krijgen in de verhouding tussen zender-boodschap-ontvanger en de manieren waarop je daar invloed op uit kan oefenen) gevolgd door een opleiding journalistiek (overal en altijd vragen mogen stellen, heerlijk) was dan ook snel gemaakt.

Toch duurde het vervolgens nog enige tijd voor ik met mijn passie aan de slag ging. Ik nam op mijn levenspad een aantal wegen waar ik veel van geleerd heb (o.a. mijn communicatiefuncties op het hoofdkantoor van Rabobank Nederland en mijn werk als communicatiemanager voor diverse overheidsinstellingen) en die me ook in mijn huidige werk van pas komen. Ik volgde een tweetal coachingsopleidingen en verdiepte me in de ontwikkeling van kind tot volwassene via een Master Pedagogiek.

Sinds een aantal jaren kan ik mezelf specialist noemen op het vlak van de ‘aandachtig betrokken interactie’ tussen mensen.

Dat varieert van het ontwikkelen van producten (zie pagina Durven Delen Onderwijsspel) en het schrijven van artikelen, tot het individueel begeleiden bij het optimaliseren van de communicatie tussen docent en leerlingen. Ik combineer hierbij mijn werk als docent en studieloopbaanbegeleider bij Fontys Hogeschool Communicatie met mijn werk voor Samenspraeck.